Kristína Turjanová – mám autové psy

19.05.2011 17:33

Kristína Turjanová má trvalé angažmá v Nitrianskom divadle,hosťuje v SND, divadle Astorke a na Novej scéne. Z televíznej obrazovky je známa ako Daniela z Ordinácie, aj ako Silvia z Paneláka, ale najmä veľký úspech jej priniesla rola Edith Piaf na Novej scéne.
 
Je pre vás auto nutnosťou v živote?
Áno. Znamená pre mňa bezpečné premiestňovanie za pracovnými povinnosťami. Svoj Nissan Qashkai mám rada. Predtým som ako začiatočník jazdila na Honde Jazz. Podobne ako Mazda 2 to bolo mestské autíčko. Ako začiatočník som si kúpila nové auto, ale dnes už viem, že je to zbytočný luxus kupovať nové auto. Zbytočná investícia a servis, ktorý je dosť drahý. Aj keď mi Jazz šesť rokov funguje a jazdí na ňom zatiaľ môj priateľ, tak uvažujem, že ho predám.

Najazdíte medzi Bratislavou a Nitrou veľa kilometrov?
Veľa. Za tri mesiace som najazdila vyše 20 000 Km. Niekedy aj v noci, po predstavení v Nitre idem naspäť do Bratislavy. Stáva sa mi, že robím aj štyri cesty tam a späť za deň kvôli práci. Ani v zime nemávam problémy, ale som opatrná. Zatiaľ som nemala dopravnú nehodu mojej viny, iba do mňa narazili.

Poznávajú vás vodiči v cestnej premávke: “Aha Silvia z Paneláka alebo Daniela z Ordinácie?“
Na križovatkách mi občas zakývajú a príde mi to milé. Raz som išla z nitrianského do Bratislavy a nejaký chlapec ma za jazdy pozval na rande. Napísal mi na lístok, že mám zastaviť. Bola som zadaná a tak som nezastavila. Veď možno si mohol robiť srandu.

Nehôd ste veľa nemali, ale pokuty sa snáď dajú uhovoriť, alebo...?
Policajti ma poznávajú a možno preto som dostala mastnú pokutu. Išla som dosť rýchlo a ďalej to nemám chuť rozvádzať... Zjednávaním to neriešim, keď som si vedomá, že som urobila chybu. Som ticho a čakám na ortieľ čo bude a aká bude pokuta.  A bola by som rada, aby dopravný policajný zbor požíval terminál, ak dávajú vysoké pokuty. Bežne ľudia nenosia vysoké sumy v peňaženkách.

Nadávate žena za volantom?
Nadávam. Hneď viem, keď zbadám spomalené a zle reagujúce auto, že tam sedí žena. Neistota aj pomalšie hľadanie parkovacieho miesta. Možno som taká aj ja, ale ženy sú v cestnej premávke pomalšie ako muži.

Máte neporiadok v aute, alebo sa príkladne staráte o svoje autíčko?
Niekedy mám bordel v aute. Hlavne v Honde som mala, keď som vozila mojich psov. Aj teraz akonáhle vojdú do auta, tak vedia o čo ide. So mnou a s priateľom cestujú nonstop. Jednoducho sú zvyknuté. Autové psy. V terajšom aute si zatiaľ na neporiadok dávam pozor.

Ste technicky zdatná, keď vás zastihne nejaká porucha?
Viem si natankovať, doliať vodu do odstrekovača a skontrolovať tlak v pneumatikách. To je všetko.:-)

Ako sa vam jazdilo na novej Mazde 2 v 1,4 benzínovej verzii?
Dvojka je príjemné ženské auto a pripomína mi moje staré šoférske časy. Biela farba je pekná, ale ja inklinujem skôr k tmavším farbám. Dizajn je pekný. Naozaj sympatické a bezpečné autíčko vhodné najmä na parkovanie. Interiér je pekný a sú tu všetky tlačítka, ktoré tam majú byť umiestnené. Sedelo sa pohodlne a všade bolo dosť úložného priestoru a necítila som sa stiesnene. Motor bol živý, akurát bol pre mňa problém manévrovanie so spiatočkou. Tá sa tu radí normálne, ale v mojom aute je to trošku iné. Všetko je tu perfektné a sedí to tak ako má. Určite by som si ho kúpila. Pre ženy je ideálne do mesta a na kratšie vzdialenosti.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode