Jazdila som s hadom na kapote auta!

07.10.2023 21:12

Herečka Renáta Rundová nám dovolila načrieť do jej umeleckého sveta a prezradila viac o sebe, o zážitkoch za volantom a ako si poradila s hadom, ktorý jej robil spoločnosť na ceste. Jazdí na Renault Clio Grand Tour a prvýkrát si vyskúšala nový elektrický Megane, z ktorého postrehy si môžete pozrieť v našich videách…:) 

 

Reni, si na voľnej nohe a venuješ sa hlavne dabingom. Si hlasom Nicole Kidman a moderuješ v záhorackom rádiu…čo ešte popri tom stíhaš?

 

Na polovičný úväzok učím 3x do týždňa na ZUŠ-ke, odbor literárno-dradmatický odbor. Moderovanie v rádiu ma tiež veľmi baví, pretože je to kreatívne, či už zaujímavé témy alebo súťaže s poslucháčmi. Užívam si to… Stihla som tento rok premiéru “Veselé paničky Windsorské” v Mestskom divadle Trenčín. A diváci ma mohli vidieť v seriáli Druhá šanca, Nemocnica, ale budem aj v novom v seriáli Bláznivá Nicol, ale najviac zaujímavých postáv mám v dabingu, čo ma taktiež veľmi baví.

 

 

Všimla som si, že máš veľmi dobré reakcie spoza volantu. Asi si mala veľmi dobrého inštruktora alebo sa mýlim?!

 

Pamätám si moju prvú jazdu s inštruktorom v autoškole, pretože dovtedy som jazdila iba na trenažéri. Bolo leto, okná v aute boli otvorené a inštruktor zrazu pustil rádio, do toho začal rozprávať vtipy a čakala som, čo ešte bude. Nakoniec mi povedal, že budem dobrá šoférka, že ma nič z toho všetkého nerozhodilo. Musím sa priznať, že milujem šoférovanie a cesta na záhorie po D2 je fajn pokiaľ nie sú kolóny. Vyresetujem si hlavu, vyfučia z nej problémy a užívam si jazdu. Potom prídem domov pokojná a vyrovnaná. 

 

Ako si sa dostala k značke Renault?

 

Musela som kúpiť ďaľšie auto, pretože som mala búračku! Stalo sa to v lete, keď bolo popršané, v sedemdesiatke som dostala šmyk a nabúrala do zvodidiel, vystrelili airbagy a auto bohužiaľ skončilo na totálku! Prišli hasiči, záchranka. Akurát som mala ísť točiť rodinné prípady a nechcela som ísť do nemocnice, ale na druhý deň ma bolelo celé telo, a tak som celé točenie zrušila. Neskôr som musela kúpiť auto a rozhodla som sa pre jazdený Renault Clio Grand Tour, ktorý už má tri roky a najazdených má 120 tisíc km. Prišiel čas na výmenu a možno to bude opäť Renault. Veď uvidíme. 

 

Viac vodičov platí najčastejšie za rýchlosť. Je to tak aj v tvojom prípade?

 

Za rýchlosť neplatím, ale mala som problém s telefonovaním za volantom, pretože sa určitý čas mohlo telefonovať, ale potom sa to zrušilo. Teraz sa môže cez bluethooth, ale v tej dobe to tak nebolo. Išla som z dabingového štúdia, dala som si tempomat a začala som telefonovať. Zrazu za mnou policajti, ktorí ma predbehli a zastavili. Začali mi dohovárať, že ma nejaký čas sledovali a neprestala som volať a či viem, že sa to už pokutuje. Vysvetlila som im dôvod, prečo som volala a oni ma pustili s tým, že to už v budúcnosti nemám robiť. A veru to už nerobím…

 

Ozaj, máš takú historku počas tvojich ciest, s akou sa málokto stretne?

 

Išla som po diaľnici a zrazu som zbadala za stieračmi na čelnom skle hlavičku hada! Myslela som si, že som prepracovaná a mám halucinácie. Našťastie sa hadov nebojím, len som nevedela, či nie je nebezpečný, tak som pridala, ale zostal tam niekede stočený. A po 40 minútach jazdy som zaparkovala v dedine Závod a všimla som si, že bol omotaný prednej maske. Volala som policajtom, čo sa mi stalo a opýtali sa ma, či som nepila, ale som ich uviedla do reality, že nie… Vygooglila som, že to bola užovka stromová, ale medzitým sa had vyparil, tak som volala policajtov, že už nemusia chodiť a tak som odišla…

 

Máš zážitok, na ktorý si rada spomínaš?

 

Vyskúšala som si paraglajding s padákom. Utekala som z kopca, lietala som vo vzduchu a bolo to celé fascinujúce. Mala som dve páčky, ktoré som vedela ovládať po intruktáži. Našťastie som pristála bez problémov. Dokonca mi hovorili, že musím utekať, lebo si dolámem nohy, ale ja som spravila po dopade tri kroky a stála som. Nechápavo pozerali, či som to niekedy nevyskúšala, ale naozaj som na tom bola prvýkrát. Jednoducho som mala šťastie začiatočníka a bol to pekný adrenalínový zážitok. Ešte by som si to chcela vyskúšať a pozrieť zhora celé záhorie…

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode