Hudba v teréne

03.09.2013 19:31

Martin Valihora si zabubnoval na seneckých  „bubnoch“ s dvojlitrovým dieselovým motorom od značky Subaru a Forester ukázal inú muziku!

 
Čo robil známy hudobník počas tohto horúceho leta, keď nehral na festivaloch?
 
Každé leto mám veľa práce či už na koncertoch doma, v zahraničí alebo v klube, ktorý sa volá Music Gallery a nájdete ho v centre mesta. Hraje tam veľa kapiel a niekedy si zahrám aj ja.  Inak v lete vždy relaxujem so svojou dcérou či už v Chorvátsku alebo v prírode, kde naberám energiu.
 
 
Na aké hudobné nástroje ešte hráte a aké je vaše najväčšie ocenenie?
 
Okrem svojich bubnov, na ostatné hudobné nástroje len brnkám, v mladosti som chodil na klavír, ale nevenoval som sa tomu. Popri hudbe robím aj iné aktivity. Mám produkčnú firmu, dodávam rôznych umelcov na podujatia. Venujem sa aj dramaturgii, ale v prvom rade som bubeník a moje ocenenie je, keď sa mi podarí dobrá vec. 
 
 
Kedy ste si robili vodičák a vaše prvé auto, na ktorom ste jazdil?
 
Vodičák som  si  robil ako 17 ročný v Amerike a prvé auto bol Dogde Polara. Dostal som ho od svojho strýka, ktorý ho vyhral od kamaráta pri pive za 19,90 dolárov. Bolo to obrovské auto s veľkým volantom zo šesťdesiatych rokov, trošku na ňom pískali gumy pri väčšom zatočení, ale v podstate šľapal ako hodinky.
 
 
Spomínate na čas, keď ste žili v Amerike. Ako sa vám tam jazdilo v cestnej premávke?
 
V New Yorku sa jazdilo dosť neohľaduplne, ale jazdné skúsenosti mám  aj z pravostranného riadenia v Kapskom meste. Najprv som sa mýlil, ale zvykol som si. Aj keď sa stalo, že na požičanom aute som sem tam štrajchol nejaký ten obrubník.
 
 
Máte úsmevnú príhodu za volantom?
 
Od kamoša som si požičal auto a malo ručnú brzdu, ktorá zaberala na posledný zub. Pri hoteli som vystúpil, ale v aute boli dvaja muzikanti, ktorí sa skoro okúpali v nedalekom bazene. Auto sa rozbehlo dole brehom, narazilo ľavou stranou do hotela a rutilo sa dole do bazena. Našťastie jeden zo spiacich hudobníkov sa zobudil a zatiahol ručnú brzdu. 
 
 
A čo sex v aute? Vyskúšali ste?
 
Nerobí mi to problém. Mám skúsenosti, ale rokmi som už komfortnejší a radšej uprednostním domáce prostredie. Nejaké dobrodružstvá mám za sebou. Určite som prešiel aj týmto obdobím. 
 
 
Iné okrem auta ste čo vyskúšali?
 
Loď, štvorkolku, rýchlu motorku, partnerky....no tie sa mi nepodarilo vždy ukočírovať..Na tie sa robia  náročnejšie vodičáky a pravidlá cestnej premavky sa tam častokrát menia.
 
 
Aké máte ešte sny čo sa týka áut a na čom jazdíte?
 
Mam rád veľké auta, kde sa zmestí veľa ľudí, ale je aj imidžová záležitosť doležitá.
Jazdím na Mercedese GL, ale momentálne mám pauzu od jazdenia. Mám ešte VW Multivan. To sú autoá, ktoré spĺňajú asi všetky moje sny, ktoré mám. 
 
 
Ste technický typ človeka? 
 
Nie som technický typ, ale auto nakopnúť kablami viem, ale ostatné nie. Ruky od oleja mi asi nehrozia.
 
 
Čo podľa vás znamená šoférovanie?
 
Šoférovanie je umenie a viem, že som v živote mohol veľakrát lepšie zahrať a ešte lepšie zašoférovať. Všimol som si, že niektorí ľudia finančne na tom veľmi dobre jazdia na bežných autách, lebo sa nechcú ukazovať, nie je to ich priorita. A sú ľudia,  ktorí bývajú v prenajatej garsónke a jazdia na sedmičkovom bavoráku, pretože je to ich priorita. Pre mňa je jazdenie predovšetkým účelová vec nevyhnutná pre moje zamestnanie. Za pol roka najazdím cca. 40 000 km, ale rád sa povozím aj na rýchlych luxusnejších autách a viem si to užiť.

 

 
 
Aké pocity máte z jazdy na novom dieselovom dvojlitri Subaru Forester? 
 
Super auto s perfektným podvozkom! Zvonku je pekný biely, môže byť, zaujímavá farba v odtieni Satin white Pearl, špeciálna metalíza. To čo som otestoval, tak podvozku a jazdným vlastnostiam dávam jednotku s hviezdičkou! Vo vyššej rýchlosti čo dokázal Forester vo výmoľoch a nerovnom teréne na seneckých cestách bola iná muzika! Pérovanie výborné, sedelo to aj v jamách a ani moc nás nehádzalo. Na všetko reagovalo, čo sa pod ním dialo. Forester sa správal úžasne a naozaj som bol prekvapený. Vždy som počúval o tom aké sú autá tejto značky výborné, ale vlastnú skúsenosť som nemal. Teraz už verím všetkému čo som počul. Toto auto som si kedysi chcel kúpiť, vedel som, že je to dobré auto, nie je až tak veľké, ale pre rodinu ideálne ...má 4x4, teda 16, tak to je super!
 
Pre ľudí, ktorí nie sú zaťažení na pevnú luxusnú výbavu, ale viac ich zaujíma motor, spoľahlivosťa to čo auto dokáže, tak Forester je určený práve im. Je veľmi živé, noha je citlivá, skutočne skvelá jazda.
Navigácia, cúvacia kamera, ja ju moc nepoužívam...len minimálne, páči sa mi isofix pre dieťa. Čalúnené, bočné sedadlá vhodné na dlhšiu jazdu, možno sú dlhšie dráhy pri preraďovaní. 
Späťáky su dobré, že sa môže upraviť výzor vodiča alebo skôr vodičky. Páči sa mi, že je tu veľa priestoru a odkladacích miest, aj na okuliare, ktoré mi stále padajú. Odložím telefón, účty, štyria ľudia. Paráda!
Krásne Subaru som vyskúšal. Skutočne!
 
Text: Alena Chorvátová
Foto:  autorka
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode