Honda dominovala v pretekoch WTCC na Slovakia Ringu

01.05.2013 09:39

Už sobotná kvalifikácia sľubovala zaujímavé divadlo pre všetkých fanúšikov tímu Castrol Honda, keď všetky tri vozidlá Honda Civic obsadili prvé tri pozície na štartovacom rošte tretích pretekov série WTCC, ktoré sa odohrali cez víkend na Slovakia Ringu.

 

Gabriele Tarquini zašiel najrýchlejší čas 2:10,773 a bol o desatinu sekundy rýchlejší než jeho tímový kolega Tiago Monteiro. Tretia pozícia na rošte patrila Civicu maďarského pretekára Norberta Michelisza z tímu Zengö Motorsport.

 

Výsledky kvalifikácie

 

1.         Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)

2.         Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)

3.         Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)

4.         Yvan Muller (Chevrolet Cruze)

5.         Tom Chilton (Chevrolet Cruze)

 

Keď zavádzacie vozidlo (na Slovakia Ringu používanjú Civic TypeR) opustilo dráhu a červené svetlá zhasli, po letmom štarte sa prvé tri vozidlá Honda Civic ujali vedenia, ktoré si udržali po dobu všetkých 10 kôl prvého preteku. Zatiaľ čo si Tarquini vytvoril jasný náskok od oboch Civikov, Tiago Monteiro a Michelisz museli tvrdo bojovať, aby sa udržali pred bývalým majstrom, Yvanom Mullerom. Gabriele došiel do cieľa iba 1,2 sekundy pred Tiagom, Norbert došiel v tesnom závese za Tiagom.

 

"Išlo sa mi dobre hneď od začiatku," povedal skúsený taliansky jazdec, keď sa slzy dojatia objavili i na tvárach niektorých dlhoročných členov tímu. "Bol som schopný ísť hladko a udržať vysoké tempo, takže som si vytvoril náskok, zatiaľ čo ďalší dvaja kolegovia mali konkurenciu za sebou a museli si ju starostlivo strážiť v spätných zrkadlách. Chcel som byť víťaz prvých pretekov s novou Hondou Civic, bolo to pre mňa naozaj dôležité po testovaní a práci, ktorú sme odviedli v zime, aby bolo vozidlo pripravené na sezónu. Máme sa ešte veľa čo učiť a preskúmať potenciál, ale pri každých pretekoch dosahujeme zlepšenie. Chceme byť najviac konkurencieschopné auto na trati. "

 

Monteirov výsledok bol vynikajúci v mnohých ohľadoch. Po jeho nehode v Marakéši, musel byť jeho úplne nový Civic pripravený na preteky na Slovensku s iba minimom času na prípravu. Auto fungovalo perfektne hneď od začiatku a zlepšili sme ho behom testov. Moj prvý rad na štartovacom rošte bola poďakovaním tímu JAS a Honda za prípravu auta. Snažil som sa udržať tempo s Gabrielom v 1. preteku, ale pneumatiky na konci už nezvládali tempo, ale Norbert a ja sme boli blízko a s výsledkom sme veľmi spokojní, " povedal Tiago.

 

Pre Michelisza bolo celkové tretie miesto na stupňoch víťazov skvelá reklama pre preteky na jeho domácej pôde, ktoré sa odohrajú o týždeň na Hungaroringu. "Myslím, že pre mňa sezóna začala teraz a byť spolu

s Gabrielom a Tiagom na pódiu Honda je fantastické."

 

Daisuke Horiuchi, vedúci projektu vývoja WTCC Honda R & D v Japonsku verí, že vozidlá sa neustále zlepšujú. "Robíme malé kroky k zlepšeniu vo všetkých oblastiach zakaždým, keď pretekáme, a toto je skvelý výsledok a krok k ďalším výsledkom. A vidieť tím Michelisze ako dosahuje s Civicom takto dobré výsledky je pre tím Honda Racing veľmi povzbudzujúce. "

 

Podľa pravidiel WTCC štartuje druhý pretek v obrátenom poradí prvej desiatky jazdcov, takže dve vozidlá Castrol Honda štartovali z piateho radu, priamo z polovice roštu, ktorý obsahuje 23 vozidiel. Gabrielovi a Tiagovi sa štart podaril, potom sa Portugalec prepracoval cez skupinu až na štvrtú pozíciu v úvodných zatáčkach, Tarquini sa prepracoval na šiestu pozíciu. V druhom kole bol Monteiro vytlačený a prepadol sa na siedme miesto, zatiaľ čo sa Tarquinimu podarilo dostať na piate miesto. V piatom kole sa podarilo Tarquinimu prepracovať na 4. miesto a Monteiro sa dostal na piate. V siedmom kole Tarquini využil chyby jazdcov na čele a pre tím Castrol Honda vybojoval tretie miesto na stupňoch víťazov.

 

Šéf tímu Alessandro Mariani bol výsledkom potešený. "Môj tím odviedol veľký kus práce, ale musíme si uvedomiť, že je to dlhá sezóna a je pred nami ešte mnoho pretekov a musíme byť silní na každom type okruhu. Budúci týždeň pôjdeme na pretekoch v Maďarsku a verím, že i tam si Honda bude viesť dobre a dosiahneme ďalšie dobré výsledky. "

 

Výsledky 1. preteku

 

1.         Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)

2.         Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)

3.         Nobert Michelisz (Honda Civic WTCC)

4.         Yvan Muller (Chevrolet Cruze 1.6T)

5.         Tom Coronel (BMW 320 TC)

 

Výsledky 2. preteku

 

1.         Tom Coronel (BMW 320 TC)

2.         Yvan Muller (Chevrolet Cruze 1.6T)

3.         Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)

4.         Rob Huff (Seat Leon WTCC)

5.         Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode