Dacia Lodgy – ako gróf Dracula

05.10.2012 18:36

Rumunská automobilka Dacia má neustálu snahu osloviť najširšie spektrum zákazníka nielen veľmi nízkymi cenami, ale aj veľkou účelovosťou svojich vozidiel. Ďalším úspešným modelom je aj Dacia Lodgy 1,5 cDi.


Ak sa na Lodgy pozrieme z vonkajšieho pohľadu, tak nám dáva jasne najavo, že chce nielen kráčať s módou, ale chce byť aj užitočná. Zaujímavo tvarovaná predná kapota s tmavou maskou nám pridáva na mohutnosti.Tri rady sedadiel je veľmi dobrý nápad a vďaka svojim rozmerom sa nemusíme báť sedieť ani v treťom rade. Tým je Lodgy vhodná nielen pre viacčlenné rodiny, ale sa uživí aj v rôznych firmách, kde je nutná preprava viacerých osôb alebo vúčšieho množstva batožiny. Každé zo sedadiel nám ponúka dostatok komfortu a pohodlia.

Veľké plus dostáva jednoduché sklopenie, či vybratie tretieho radu sedadiel, čím podstatne zvýšime kapacitu batožinového priestoru. Čo sa týka interiéru, pri pohľade na „palubovku“ nám prináša oživenie kombinácia dvoch farieb plastov. K tomu oživeniu ladia aj chrómové prvky, ktoré na dizajne nič nepokazia. Novinkou je dotykový displej, ku ktorému netreba žiadny návod. Ľahko ovládame všetky prvky vrátene navigácie, ktorá je celkovo u Dacii novinkou.


Ak nám niečo z pohľadu vodiča predsa len niečo chýba, tak je to tempomat. Maličkosť, ktorú konštruktéri do výbavy časom určite pridajú.
Dacia Logdy sa právom môže zaradiť medzi „cestných ekonómov“. S dieselovým motorom (1469 cm3) ľahko zvládne a to sa pri tom vôbec nemusíte báť, že by vás chcela v jeho sile a rýchlosti zradiť. Je celkom živá o čo sa postará silnejšia verzia agregátu s výkonom 79kW/107k. V záverečnom prepočte nám palubný počítač ukázal priemernú spotrebu 5,4 l/100km. Celkom príjemné číslo.


Dacia Logdy 1,5 cDi nám ponúka za málo peňazí veľmi príjemnú hudbu. Cena nekonkurenčná, za to ponúka viac, než dosť.

 

Dacia Logdy 1,5 cDi  
Usporiadanie a počet valcov R4
Zdvihový objem 1 461 cm3
Max. výkon 79 kW/107 k
Palivo nafta
Pohon predná náprava
Prevodovka 6-stupňová manuálna
Spotreba mesto / mimo / kombinovaná 5,3 / 4,0 / 4,4 l/100 km
Základná cena modelu od 8 990 €
Základná cena verzie od 13 590 €
Cena testovaného vozidla 15 440 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode