Fitnesska na cestách

15.07.2012 15:26

 

Minuloročná majsterka sveta bikiny fitness 2011 Nikola Weiterová si zapózovala a vyskúšala nový roadster Mazda MX-5 
 
1. miesto Arnold Classic Amateur 2012
1. miesto Armold Classic Europe 2011
titul absolútna majsterka sveta 2011
majsterka sveta 2011
majsterka Európy 2011
majsterka Slovenska 2011
Hudbu akosi máte s otcom v krvi. Kedy ste začali s profesionálnym tancom?
V pätnástich rokoch som sa začala venovať tancu a ako 18 – ročná som sa presťahovala do Viedne, kde som mala tanečno - modelingovú agentúru. Ročne som odtancovala okolo 150 vystúpení. Kvôli tomu som mala na strednej škole individuálny študijný plán. Teraz mám pracovné ponuky na Slovensku. Hlavne posledné dva roky sa profesionálne venujem fitnesu, čo ma začalo veľmi baviť a vidím v tom svoju sebarealizáciu.
 
V akej kategórii súťažíte?
Bikiny fitness. Je to začiatočná kategória v bodybuildingu. Ženy naberajú svalovú hmotu, tak, aby boli ženské a pekné. Je to o dokonalej proporčnej postave ženského tela (guľatý zadok, osí pás, pekné ramená). Musia to byť dámy a nie mužatky. Mnohé ženy súťažia aj do 35 rokov. Tento rok ma súťažne čaká Anglicko, Praha, Kalifornia. V podstate tým, že sa na nás ľudia chodia pozerať, tak zarábame.
Vedeli by ste sa uplatniť v USA, kde vás poznajú a máte úspech?
Nebol by to problém. Určite by som tam mala tiež sponzorov, ale zatiaľ si to viem zariadiť aj u nás. Na Slovensku mám dosť pracovných povinností, takže som vyťažená. Okrem toho mám tanečnú skupinu Showgirls. Tak sa naozaj nenudím.
 
Vaše meno je Vám skôr na príťaž alebo vám to v showbize pomáha?
Možno skôr kríž, lebo si mnohí ľudia myslia, že vďaka menu som dosiahla to, čo mám, ale to nie je pravda. Vždy som niečím vynikala, či už v škole alebo medzi kamarátkami. Neuspokojila som sa s tým, čo mám. Mám hnací motor, ktorý má ženie stále dopredu. To je to, prečo som úspešná a nie to, že sa volám Weiterová.
Kedy ste získala vodičský preukaz?
Vodičský preukaz som si začala riešiť v sedemnástich rokoch, ale po skúškach mi ho vydali až o rok, kedy som už bola plnoletá. Od prvého dňa jazdím sama a mám najazdených dosť kilometrov nielen u nás, ale aj v Čechách, Rakúsku, Nemecku a Maďarsku. 
 
A s akým autom?
Škoda Felícia, ktorú sme s mamou volali Barborka. A teraz jazdím na automate Peugeot 407. Som spokojná s jeho výkonom (mám rada rýchlejšiu jazdu) a veľkým kufrom, kde mám všetko čo potrebujem. Niekoľko párov topánok, proteíny, kalendáre a veľa iných vecí.
Zaberajú podpis karty a kalendáre pre policajtov za prekročenie rýchlosti?
Zaberá to, ale snažím sa to nezneužívať. Sem tam mi odpustia nejaký dopravný priestupok. Priznám sa, že rada rýchlo jazdím a niekedy zle zaparkujem. Vodiči na mňa zatrúbia, keď sa na červenej zahľadím o čosi dlhšie do zrkadielka.
 
Čo máte a nemáte rada v aute a mimo neho?
Rada počúvam za jazdy dobrú hudbu. Vozím v aute moje dievčatá, keď ideme na vystúpenie a niekedy som zhrozená, keď mi v aute nechajú bordel v podobe obalov z bagiet a fliaš od nápojov. Na cestách mi vadí, že sa vodiči nevedia zipsovať a nevedia riešiť dopravné situácie. Vo Viedni je to tak, že ak chytím kolónu, tak je to na dve hodiny. To nemám rada.
 
Zvyknete sa maľovať v aute?
Na sedadle spolujazdca sa viem kompletne namaľovať za jazdy aj za desať minúť. Bola som naučená za čias vystúpení, kedy sme sa často ponáhľali z jedného vystúpenia na druhé.
Zážitky počas vašich dlhodobejších ciest boli niekedy zaujímavé až dobrodružné?
V zahraničí nás zastavili policajti a zbadali u kamaráta na palubovke „boxera“ na ruku. Nemeckí policajti kamaráta ihneď zadržali a pustili ho až na kauciu 800 eur. Meškali sme na vystúpenie 2,5 hodiny. 
 
Ako sa vám páčil roadster v bielom šate - Mazda MX-5?
Mazdu MX-5 by chcela nielen každá baba, ale každý čávo by sa tešil, že môže svoju priateľku povoziť v aute s otvorenou strechou, ktorá sa rýchlo zložila kam treba a vietor vo vlasoch mohol úradovať. Slnečné počasie vyšlo na jednotku a testovanie autíčka bolo vynikajúce. Všetko v interiéri bolo po ruke a dvojliter veľmi dobre reagoval hlavne v zákrutách. Podvozok bol o cestu ako prikovaný! Kufor bol síce menší, ale na tento typ auta to nevadí. Výhľad z auta bol iný, lebo som mala pocit akoby som sedela príliš nízko skoro až na zemi. Akoby som jazdila F1. Je to úplne iný zážitok jazdiť s otvorenou strechou. Naozaj som si to užila a možno časom by som si také auto vedela predstaviť aj ako svoje vlastné.
 
Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode