Desatoro Anny Amenovej

19.01.2012 11:39

Miss Universe Slovenskej republiky 2010 porozprávala ako reaguje za volantom a ako sa jej jazdilo na novom Chevrolete Cruze.

Aká je vodička Anna Amenová?
Dúfam, že som veľmi dobrá vodička, pretože sa snažím jazdiť bezpečne a podľa predpisov. Dokonca mi veľa ľudí povedalo, žeby sa nebáli mi zveriť dieťa do auta. Vodičský preukaz mám od osemnástich a je to už osem rokov čo aktívne jazdím a bez nehody! Musím si zaklopať!/ úsmev/ Určite mám väčší pocit zodpovednosti, keď šoférujem ja ako keď ma vozia iní.

Vaša najvyššia pokuta?
Môže byť aj zjednaná? Tak potom za telefonovanie bola pokuta okolo 50 eur. Následne som hneď musela telefonovať a pochváliť sa akú pokutu som dostala. Po tejto nepríjemnej skúsenosti už netelefonujem, ale občas využívam hlasitý odposluch. Hands free ani bluethooth som zatiaľ nemala, ale časom si to možno zaobstarám.

Ako reagujete, keď vás zastavia páni policajti?
Som milá a snažím sa zistiť, čo som vlastne urobila. Zatvárim sa ako správna žena, nie ako blondýnka. Policajti reagujú asi tak, že Amenová, Amenová?! To je také známe meno? Pozrú na fotku a s mojou pomocou si nakoniec spomenú.

Je auto pre vás nutnosťou?
Určite áno, pretože každý deň sa niekam dopravujem. Neviem akoby som stíhala množstvo pracovných povinností s MHD?! Pamätám si, že som na gymnázium cestovala z Vrakune do Petržálky hodinu autobusom. To si teraz nemôžem dovoliť. Veď načo by „Missky“ vyhrávali v súťažiach krásy autá?

Ste poriadkumilovná?
Milujem systém a poriadok. Aj veci v skrini musím mať zatriedené podľa farby. Dokonca čo sa týka auta, tak ho mám každý týždeň umyté a povysávané. Výhodu mám v tom, že umyváreň mám hneď pod naším domovým vchodom.

Máte nejaké vysnívané auto?
Nemám žiadne vysnívané auto. Vysnívaným autom môže byť pre viacerých vodičov Mercedes triedy E, na ktorom momentálne jazdím. Samozrejme je to automat, čo je pre mňa podmienkou. Na bratislavské kolóny je to už dnes pomaly nutnosťou. Dokonca sa mi s ním lepšie parkuje ako s malým autom.

Na akom type auta jazdíte?
Už som spomínala Mercedes triedy E, ktorý som vyhrala. Za zmienku možno stojí spomenúť moje prvé auto. Bol to Renault Clio s automatickou prevodovkou. Na učenie bolo výborné, jazdilo sa s ním ako po masle a preto som ho volala „Masielko.“

Čo vás najviac odrádza na vašich cestách?
Čakanie v kolónach a parkovanie v meste. To je pre mňa úplne najhoršie. V špičke od štvrtej do šiestej hodiny to býva neúnosné. Parkovanie v meste býva zložité pokiaľ nejdem do garáže. Mnohokrát chcem ísť len na chvíľku zaparkovať a naozaj nemám kde. Nakoniec idem vždy na platené parkovacie miesto, lebo inú možnosť nemám. V Amerike som zažila poschodové parkovacie domy, kde odovzdáte kľúče aj s autom. Parkovacia služba vám to zaparkuje v radoch a tesne blízko seba, čo šetrí miesto. To sa mi veľmi páčilo.

Ako relaxujete za volantom?
Šoférovaním a počúvaním dobrej hudby v aute. Mám rada speváka Princa, ale nájdu sa u mňa aj iné kvalitné nahrávky rôznych spevákov.

Čím vás zaujal nový Chevorolet Cruze s dvojlitrovým dieselovým motorom?
Strieborná farba na Chevrolete Cruze je univerzálna a praktická ako moja čierna farba na aute. To znamená, že často ho musím chodiť umývať. Predok auta nie je moc natiahnutý, takže parkovanie bude dobré. Celkovo Cruze pôsobí tak mohutne, ale pri tom elegantne. Interiér auta pôsobí na mňa luxusným dojmom napriek tomu, že všetko je také prehľadné a nekomplikované. Páčili sa mi chrómové doplnky kombinované s inými kvalitnými materiálmi a množstvo úložných priečinkov, kde si modelky môžu ukladať svoje „maľovátka.“ Za volantom sa veľmi dobre sedí a vyzerá, že aj vzadu je dosť miesta. Automatická radiaca páka je dobre riešená a ľahko sa ňou manipuluje. Ovládanie na volante je šikovné, ale tempomat veľmi nevyužívam. Elektrické sťahovanie okien je v poriadku. Kufor je tiež dostatočne veľký a mne vyhovujúci. Prevážam v ňom korčule, tašky na cvičenie a plno iných vecí. Chevrolet Cruze má vynikajúce jazdné vlastnosti čo by využilo veľa managerov na svojich dlhých cestách. Cítila som súhru plyn-brzda. Naozaj musím povedať, že motoricky je to tak dobré, že som vôbec nepostrehla rozdiel presadnutím z môjho Mercedesu.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode