Celebrita od škodovky

08.07.2017 12:00

Playmate Zuzana Plačková je fanúšička značky Škoda a rozmýšľa nad kúpou nového SUV – Kodiaq, ktorý ju očaril aj na testovacej jazde. Prečítajte si o nej  pikošky  z auto-moto sveta...

Známou a do povedomia divákov ste sa stali vďaka šou Hotel Paradise a neskôr ste sa stali vyhľadávanou  pre fotografov renomovaných časopisov. Dokonca opäť prišla ponuka z Markízy...

V Hoteli Paradise sa to všetko odštartovalo, fotila som pre Playboy a iné časopisy. Bola som v rôznych seriáloch, natočila som slovenský film „Tak fajn“, ale neviem si predstaviť, že by som bola povolaním herečka, to asi nie. Môj život ma baví, taký aký je, nemenila by som, lebo sa nikdy nenudím. Najviac sa venujem Instagramu, Facebooku a móde. Pravda je, že prišla ponuka do reality šou Ostrov, ale odmietla som ju, pretože ma to už nebaví a nepotrebujem sa zviditeľňovať, keď ma v podstate pozná skoro každý. Vydala som sa, konečne sme sa presťahovali do vlastného bývania a keď prídu deti, budem sa venovať rodine.

Pred mesiacom ste sa stali mediálnym koučom  caratiek a pripravovali ste ich na miss Carat Tuning Party. Podarilo sa vám byť príkladom silnej vôle a zhodiť 16 kg za krátky čas, klobúk dolu...

Áno, pomáhala som dievčatám sa začleniť do sveta showbiznisu, lebo víťazka sa musí na sebe snažiť a pracovať po každej stránke, čisto titul nestačí. Zhodila som kilá, aby videli, že sa všetko dá, keď sa chce. Nebolo to ani tak o posilňovni ako o strave. Vynechala som všetky cukry, dokonca aj zeleninu a ovocie, čo obsahuje cukor. Kuracie mäso, slané veci, listovú zeleninu, čistá voda, káva bez mlieka.

Dnes už ženy pomaly zabúdajú jazdiť na manuálnej prevodovke hoci v autoškole sa to mnohé budúce vodičky učili. Je to aj váš prípad?

Autoškolu som robila na manuáli, ale jazdím na automate, lebo je pohodlnejší. Nie som pretekár na cestách a jazdu si v pokoji užívam. Dnes už má v podstate skoro každý automat, ale musím povedať, že keď som sadla do nového modelu Kodiaq  s manuálom, tak mu bolo hneď odpustené. Je taký pekný, že mi manuál nevadil.

Fúha, tak manuál ste nejazdili od autoškoly?

...ale mala som Mini Cooper, s ktorým som mala nehodu, našťastie boli len rozbité plechy, ale prežila som to. Odvtedy prešlo asi 5 rokov, čo som na manuáli jazdila a s manželom už máme len automaty - kabriolet značky Mercedes a Škodu Superb. U nás doma je Škoda vítaná pre jej bezpečnosť a spoľahlivosť.

Každý z nás už zažil kuriózne nehody a iné kolízie. Je to aj váš prípad?

Minulý rok som sa s kamoškou vracala z nákupov z Viedne a zle sme odbočili na Bratislavu, lebo sme sa zarozprávali . Nabehli sme dvomi kolesami na obrubník a cez betónové zvodidlá sme vyleteli a nabúrali asi do troch áut. Bol tam zužovací pruh a vytvorili sme obrovskú kolónu. Prišlo hasiace auto a my sme sa s chlapcami fotili, tak na nás mali vodiči riadne nervy. Hasiči nás odviezli aj s rozbitým autom a mali sme nakoniec celkom skvelý tragikomický zážitok hoci som nešoférovala.

Spomínali ste, že vy jazdíte bezpečne, ale vidíte na ceste niečo, čo tam nepatrí alebo nemáte rada?

Nehazardujem so životom, nikde sa neponáhľam a som za volantom pokojná, ale na cestách by som zakázala cyklistov a motorkárov. To je najhoršie čo vidím, keď nie sú chránení plechmi ako v aute. Mám voči tomu rešpekt a môjmu mužovi by som na tom nedovolila jazdiť, lebo štyri kolesá sú bezpečnejšie ako dve.

Pre policajtov ste tiež populárna platením pokút?

Poznajú ma, ale často neplatím, ale za prekročenie rýchlosti som už platila 700 eur. Trošku som sa na diaľnici pretekala s policajnou kobrou a nevedela som o tom. Na tachometri som mala rýchlosť 185km/h a trošku som to túrovala a nevyplatilo sa! Som rada, že mi nezobrali vodičák.  Išla som vtedy z východu a bolo to v ranných hodinách, bola som rada, že som došoférovala domov.

Máte zopár krajín precestovaných, ale predsa, kde sa nedá zabudnúť na špecifických vodičov?

V Turecku a podobných krajinách nefungujú smerovky, nemajú zapnuté svetla, jazdia divoko a to isté platí aj pre Tunisko a čo je paradox, lebo je tam najmenej dopravných nehôd. Všade, kde som bola boli väčšinou európske autá, ale na Ukrajine, keď som zavolala taxík, tak prišiel žigulák bez spätných zrkadiel! Som pozerala, čo to má znamená. Majú tam predražené autá a žigulák tam stojí ako hocijaké iné luxusné auto.

Stalo sa vám, že vám došli pohonné hmoty a museli ste to riešiť na benzínke, prípadne niečo také, čo stojí za zmienku?

Kedysi som mala Porsche Cayenne a požičala som ho známemu. Celý deň sa vozil a dotankoval mi tam za 8 eur, čo to auto  nepocítilo, keďže to bol 5-litrový benzín s apetítom. To som mala tak na 1 kilometer a domov by som nedošla, to som zostala bez slov...Iný príbeh bol, keď som zastavila na benzínke za takým červeným Mercedesom GLE a pumpár ma presmeroval na druhú stranu, pretože ten vodič nemal na zaplatenie. Auto má za stotisíc v plnej výbave a nemal 50 eur na benzín.

Nová Škoda Kodiaq 1,4 TSI 4X4 6MTvás zaujala na bratislavskom Autosalóne. Ako veľmi vás zaujala testovaná štvorkolka 1,4 TSI 6MT s dobrou výbavou?

Škoda Kodiaq je úžasné auto s charizmou a pôsobí na mňa veľmi sebavedome, čím sme si dosť podobní. V modrej farbe auta a mojich očí sme ladili ako sa patrí. Interiér bol moderný z rôznych lesklých materiálov a pripadalo si akoby som sedela vo vesmírnej lodi. Najviac presvedčil svojím priestorom a pohodlným sedením pre vysokých vodičov ako som ja. Pozerala som, že Kodiaq po sklopení zadných sedadiel sa stal malou dodávkou. Testovaná benzínová jedna štvorka ťahala perfektne a 4x4 je výhodné pre všetkých, čo radi jazdia do hôr a chát niekde v kopcoch. Švagor si kúpil novú Octaviu v sume tohto nadupaného Kodiaqa, ale pre mňa toto SUV je zatiaľ najlepší model od škodovky za dobré peniaze. S manželom sme ho videli na výstave a zamilovali sme sa na prvý pohľad a už rozmýšľame nad jeho kúpou.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode