BMW M235i bude v pretekárskej sezóne 2014 vybavené pneumatikami Dunlop

27.03.2014 19:32

  • Dunlop bol vymenovaný za oficiálneho technického partnera BMW Motorsport
  • Spoločný vývoj pretekárskych pneumatík pre BMW M235i Racing
  • Dunlop bude výhradným partnerom BMW M235i Racing Cup vo vytrvalostných pretekoch VLN Endurance Championship 2014

Nové BMW M235i Racing patrí v posledných rokoch k najpôsobivejším pretekárskym automobilom. V sezóne 2014 bude vybavený výhradne pretekárskymi pneumatikami Dunlop.

Základom pretekárskeho automobilu je vozidlo BMW M235i Coupe, ktoré je vybavené trojlitrovým šesťvalcovým motorom s výkonom 333 konských síl. BMW M235i Racing rozširuje rad vozidiel BMW Motorsport v programe BMW Sports Trophy.

BMW Motorsport sa spolieha na odborné znalosti značky Dunlop, svojho exkluzívneho partnera v oblasti pneumatík. Tieto dve spoločnosti oslávili spolu mnoho úspechov na pretekárskych dráhach. Z posledného obdobia to bolo víťazstvo v roku 2010 na 24hodinových pretekoch na Nürburgringu a v rokoch 2010 a 2011 ovládli americkú sériu Le Mans v súťaži konštruktérov a tímov. BMW a Dunlop spolupracujú aj v oblasti originálnej výbavy pre sériové automobily a mnoho modelov BMW je štandardne osadzované pneumatikami Dunlop RunOnFlat.

Pretekárske pneumatiky Dunlop pre „Green Hell“

Pretekárske vozidlo BMW M235i bude mať svoj vlastný šampionát BMW M235i Racing Cup, ktorý bude prebiehať v rámci vytrvalostnej série VLN Endurance Championship 2014. Každé preteky sa konajú na známom okruhu Nürburgring Nordschleife. Je to najdlhší a najnáročnejší európsky pretekársky okruh, ktorý kladie na vodičov, vozidlo i pneumatiky mimoriadne požiadavky, a tak získal prezývku „Green Hell“ (zelené peklo).

Dunlop, ako oficiálny technický partner BMW Motorsport, vybaví všetky vozidlá na šampionát svojimi pretekárskymi pneumatikami. Pneumatika Dunlop Motorsport 265/660 R18 bola spoločne s BMW Motorsport vyvinutá na pretekárske vozidlo BMW M235i Racing.

Riaditeľ BMW Motorsport, Jens Marquardt, uvádza: „Vieme, že v značke Dunlop máme pre BMW M235i Racing silného a spoľahlivého partnera. Na okruhu Nürburgring Nordschleife, kde bude mať BMW M235i Racing svoju premiérovú sezónu, sa kvôli premenlivým poveternostným podmienkam kladú na pneumatiky špeciálne nároky. Sme radi, že sa môžeme spoľahnúť na odborné znalosti značky Dunlop a na roky skúseností s okruhom Nordschleife“.

Alexander Kühn, manažér Dunlop Motorsport Germany, dodáva: „Táto pneumatika bola vybraná kvôli svojej vysokej priľnavosti, stabilnej výkonnosti a vynikajúcej ovládateľnosti v rozličných podmienkach, ktoré možno v pretekárskej sezóne očakávať. Tím BMW Motorsport bol nadšený, že umožní i začiatočníkom získať dôveru k vozidlu, a to najmä na okruhu prezývanom „Green Hell", kde sa poveternostné podmienky neustále menia.“

Okrem hladkých pneumatík na suchú vozovku, ktoré boli vyvinuté pre okruh v nemeckom regióne Eifel, Dunlop ponúkne aj pneumatiky do dažďa, poskytujúce vysokú priľnavosť a vynikajúcu stabilitu pri premenlivých podmienkach, ktoré sa často vyskytujú na takom dlhom okruhu aj počas jedného kola.

BMW M235i Racing Cup pri pretekoch VLN

Vozidlo BMW M235i Racing z hľadiska jeho výborných vlastností za rozumnú cenu uznávajú motoristické média, a preto sa toto vozidlo stalo veľmi populárne hneď v prvom roku. Doposiaľ je do tohtoročného BMW M235i Racing Cupu v pretekoch VLN Endurance Championship na Nürburgringu prihlásených 15 vozidiel. BMW M235i Racing Cup využíva výhradne pretekárske pneumatiky Dunlop. Okrem pretekárskych pneumatík Dunlop poskytne obvyklú profesionálnu technickú podporu a servis pneumatík všetkým súťažiacim tímom.

 

Dunlop

Dunlop je jedným z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík s impozantnou históriou plnou úspechov v motoristickom športe. Značné skúsenosti z pretekov vedú značku Dunlop k zavádzaniu inovatívnych technológií aj do pneumatík určených pre bežnú prevádzku. So zameraním na potešenie z jazdy, pneumatiky Dunlop všetkým motoristom ponúkajú najnovšie technológie, vrátane technológie RunOnFlat, použitej v pneumatikách, ktorými sú vybavené vozidlá ovenčené cenami, ako sú Mini, BMW 1, BMW 3, BMW 5/6, BMW X5/X6 a ďalšie.

 

Viac informácií nájdete na stránkach www.dunlop.sk

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode