Milujem veľké autá

11.10.2011 09:02

Módny návrhár Fero Mikloško miluje veľké autá a Chevrolet Orlando si ho hneď získalo...

Venujete sa módnemu návrhárstvu a ako Supervisor pracujete pre najviac sledovanú tanečnú súťaž Lets Dance. Máte ešte veľa iných pracovných povinností?
Som dosť vyťažený. Prehliadky som mal v Prahe, aj vo Viedni. Pre Lets Dance momentálne robím a potom idem do Poľska, kde budem mať módne prehliadky. Je toho do Vianoc viac než dosť. Určite sa nebránim dobrým ponukám, prípadne dodávať tovar pre nejaký obchod. Na Slovensku som sa vypracoval a nemienim ísť do sveta. Nemám tu potrebu.

Ozaj ako je to s Vaším vodičským preukazom? Odkedy ho máte?
Vodičák mám od dvadsiatich rokov, ale nebol som k tomu príliš vedený. Otec mi dal starú škodovku 120. Mal som ju dva mesiace, ale technicky nebola veľmi spôsobilá na cesty. Pri prechode som musel vykrikovať cez okienko. Mam na ňu milé spomienky, ale priznám sa, že už zopár rokov nešoférujem a ani mi to nechýba. Bývam v centre mesta, kde mám aj ateliér. A všetko je blízko, tak auto až tak nepotrebujem. Keby horelo, tak odjazdím, ale som dosť pohodlný a nechávam sa radšej odviezť. Aj mojou kolegyňou. Na dlhších trasách ako spolujazdec veľmi rýchlo zaspím.

Za akými typmi áut sa radi obzriete?
Autá ma zaujímajú len čo sa týka dizajnu, ale športové autá typu Ferrari nemusím, pretože sú to prízemné autá. My s Rasťom sme dosť vysokí a nastupovanie je pre nás sťažené. A neoslovia ma ani dizajnom ani po technickej stránke. Mám radšej väčšie autá /SUV/.

Po škodovke prišli ešte nejaké autá?
Po škodovke som mal Nissan a keď som ho išiel preparkovať, tak som nevidel dva stĺpiky a nacúval som do nich. Auto bolo totálne zničené.
S priateľom sme si kúpili auto pred tromi rokmi Renault Scénic a ten nám vyhovoval, ale už sme ho predali. Pri kupovaní som sa predajcu pýtal na všetko ako päťročné dieťa. Chcel som všetko vedieť.

Prepravujete sa väčšinou MHD, keď ste bez auta?
Poznám čaro autobusov a električiek. Električka ma fascinovala od detstva, keď som chodil k babke. Z Karlovky až na hlavnú stanicu by som si niekedy zašoféroval električku. Páčil sa mi film Dáma na koleji. Fascinovalo ma to a drží ma to dodnes, že si to raz vyskúšam. Páčia sa mi aj autíčka z autodromu, taká malá papuča, niečo také do mesta. A malé vozíky na letisku, ktoré prepravujú batožinu a milujem turbulencie v lietadle.
 
Myslíte si, že by ste ešte vedeli zaparkovať alebo cúvať s autom?
Parkovať a cúvať nemám problém a keby som nemusel vôbec držať volant a auto by samé zaparkovalo, to by bolo najlepšie. Priznám sa, že by som vedel vymeniť koleso, keby sme dostali defekt. S Rasťom sa nám to už stalo a urobil som to bez problémov.

Ste poriadkumilovný?
Umývať a povysávať auto ma bavilo, ale do motora sa nebudem hrabať. A dizajn niektorých áut sa mi páči v interiéri s kožou ako je Jaguár a podobné značky. Na Felícii si iný ako čalúnený interiér si neviem predstaviť. S Rasťom sme vysokí a raz sme v jednom programe pre Markízu mali nastupovať do Rollse Royca, ale buchol som si hlavu. Také auto je pre nás vysokých nevyhovujúce. Ani to nie je môj typ auta.

Boli ste už účastníkom dopravnej nehody?
Bol. Raz v zime na lyžovačke sme dostali na ľade šmyk, ale pokrivili sa len dvere a blatník. Skôr ma trápilo, že sme mali porozbíjané fľaše a jedlo, a tak sme večer nemali čo piť ani jesť.:-)

Máte ešte nejaký sen na kolesách?
Aký mám sen? Vlastniť karaván.

Ako sa vám páčil nový model dvojlitrový dieselový Chevrolet Orlando?
Chevrolet je typ veľkého robustného auta, ktorý sa mi páči priestrannosťou zvonku aj z vnútra. Tehlovo – bordová farba sa k autu celkom hodí. Sedemmiestne vozidlo by som odporučil pre viacčlennú rodinu. S Rasťom by sme tiež vedeli využiť jeho úžitkové vlastnosti a pohodlie, ktoré ponúka. Interiér je priestranný s množstvom odkladacích priestorov. Chevrolet Orlando má super odkladaciu schránku za ovládacím panelom autorádia, v ktorej sa skrýva aj USB port, ktorý na cestách s Rasťom často využívame pri počúvaní hudby. Výhľad z auta bol nadštandardný a spätné zrkadlá dostatočne veľké. Oceňujem moderný dizajn palubovky s budíkmi. Riadenie bolo príjemné a pohodlné. Motor bol tichý a pritom dynamický. Výhľad Orlando je typické rodinné vozidlo a výborným spoločníkom na dlhé dovolenkové cesty, najlepšie oceniť úspornosť motora pohodlnosť cestovania.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode