Aké problémy spôsobuje? Vodný kameň

02.01.2024 09:11

Tvrdá voda spôsobuje nános vodného kameňa na obkladačkách , sprchových kútoch, toaletách, vodovodných batériách.

Mydlo málo pení a zanecháva film na stenách umývadla. Takýto film má za následok horšie čistenie a tým možnosť množenia baktérií. Spôsobuje tiež nános vápenatých usadenín v rozvodoch teplej vody a tým pomalé zníženie prietoku vody až k postupnému úplnému upchaniu.

Najlepšie riešenie ako predchádzať problémom s vodným kameňom je používať vodu mäkkú. V minulosti sa zachytávala do sudov dažďová voda. Táto sa používala na pranie, lebo bola mäkká a mydlo dobre penilo. Ale dnes takéto riešenie nie je možné, preto je nutná úprava nevyhovujúcej kvality vody.

Ako zmäkčiť tvrdú vodu

Ak voda obsahuje látky, ktoré zapríčiňujú tvrdosť vody musia byť odstránené. To sa nazýva zmäkčovanie vody. Ak chceme vodu zmäkčiť, musíme odstrániť vápenaté ióny. Možno to urobiť viacerými spôsobmi.

Avšak najefektívnejším a ekonomickým riešením pre použitie v rodinných domoch je úprava vody pomocou zmäkčovača vody.

Zmäkčovač vody SLIDE EXCELENT 
Zmäkčovač vody s najmodernejšou technológiou 
Určenie  Domácnosti, Firmy, Kancelárie 
Rieši problém  Tvrdá voda, Vodný kameň





 
Zmäkčovač vody CARBON LCD 
Zmäkčovač vody so živicou DUOMIX CARBON, odstraňuje tvrdosť a vylepšuje chuť vody 
Určenie  Domácnosti, Firmy, Kancelárie, Reštaurácie 
Rieši problém  Tvrdá voda, Vodný kameň, Vylepšuje chuť vody 

V tomto zariadení sa vykoná výmena iónov. Voda v nádobe zmäkčovača prechádza cez stĺpec obsahujúci špeciálnu látku. Táto látka obsahuje sodné ióny, ktoré nahradia vápenaté ióny, keď tvrdá voda preteká stĺpcom. Sodné ióny nespôsobujú tvrdosť, takže voda je teraz mäkká.

Zmäkčovač sa dá použiť na mestskú aj studničnú vodu. Zaručí, že sa vám v rozvodoch, na spotrebičoch, výhrevných telesách a iných plochách ktoré sú v styku s vodou, nebude usadzovať vodný kameň.

Viac informácií o výhodách zmäkčenej vody a zmäkčovačoch vody nájdete na našej stránke. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

https://www.marlus.sk/

 

 

 
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode