Akčné bordó

08.07.2011 08:59

Sympatická herečka Eva Sakálová si užila jazdu na Nissane Qashqai+2

Hráte v rôznych divadlách aj v českom seriáli Dokonalý svet. Vyhovuje vám byť na voľnej nohe?

Áno. Som herečka na voľnej nohe a tento štýl mi vyhovuje. Nie som závislá na jednom divadle, ale hrám v rôznych divadlách. V SND, na Novej scéne, v nitrianskom divadle Andreja Bagara. Televízne skúsenosti už tiež mám, diváci ma môžu vidieť aj v seriáli na českých televíznych programoch.
 
Aká ste za volantom?
Trošku rýchlejšia, ale bezpečná podľa predpisov. Občas sa ponáhľam, ale vždy sa snažím vnímať aj chodcov, pretože sa určite radím aj medzi nich. Jazdím na mojom prvom aute, benzínovom Peugeote 206, ale v budúcnosti uvažujem nad kúpou väčšieho a bezpečnejšieho auta. Predtým som jazdila skôr na požičaných autách, ale je fajn, že už mám svoje vlastné.

Na akom aute jazdíte?
Jazdím na svojom prvom benzínovom Peugeote 206. Páčia sa mi rôzne značky a modely áut. Som rada, že som si vyskúšala aj iné autá a v budúcnosti by som si chcela kúpiť väčšie auto podobné ako je Nissan Quaskai + 2, ktorý som si tiež mohla vyskúšať. Ak si niekedy volám taxík, tak si väčšinou zapamätám farbu ako značku auta.

Viete sa dohodnúť za občasné priestupky, ktoré sa pritrafia?
Za drobnejšie priestupky som málokedy platila, ale sa mi podarilo ukecať policajtov za prekročenie rýchlosti. Aj keď to nebol veľký rozdiel, mala som z toho radosť.

Mali ste nejaké ťukesy s autom?
Pri parkovaní som trošku ťukla, ale nič sa nestalo. A potom som sa naučila, kde to auto končí a začína. Ponáhľala som sa na skúšku do divadla a chcela som rýchlo zaparkovať. Podarilo sa mi ťuknúť autíčko za mnou. Moje auto bolo trošku ťuknuté  a to druhé auto malo poškodený nárazník. Nevolali sme policajtov, ale vyriešili sme si to samy. Taký je život...

Robíte si často poriadok v aute?
Chlapi sú tuším poriadkumilovnejší ako my ženy. My používame auto skôr ako dopravný prostriedok. Občas ho povýsavam, ale nie býva to len sporadicky. Môj otec sa o auto stará ako o svoje dieťa. Ja sa k tomu asi viac nútim.

Máte nejaké cestné skúsenosti v iných krajinách?
Bola som v Thajsku a Bangkoku. Na začiatku som nevedela pochopiť aké tam majú predpisy a pravidlá. S niečím takým, čo som tam videla, tak som sa ešte nestretla, ale napriek tomu som tam videla vzájomný rešpekt. Ak niekto ide prvý, tak ho ten druhý pustí. Nevidela som žiadnu agresivitu, ale skôr ústretovosť. Na križovatkách som veľa vecí nechápala, kto ma kedy prednosť, ale vodiči sa vždy dohodli sa. U nás je to všeobecne tak, že keď sa z križovatky nepohnete ihneď, už ten za vami trúbi, ale u nich to nevidíte. Mne sa tiež niekedy stane, že niekto ide predo mnou pomaly a myslím si, že mi to robí naschvál, keď sa ponáhľam. Každý má inú predstavu o rýchlosti. U nás chýba rešpekt pred vodičom. V Thajsku sme jazdili na motorke a jazdí sa tam na ľavej strane. V zákrutách sme občas prešli do iného pruhu. Vodiči v protismere sa len usmiali. Vedeli pochopiť.

Relaxujete za volantom alebo skôr mimo neho?

Mám rada presuny z dabingu do divadla a prázdne cesty, lebo kolóny nemusím. Relaxujem pri počúvaní rádia a cédečiek. Aj texty si sem tam opakujem alebo si spievam. Muzikály mám rada. Účinkovala som v Producentoch, Mrázikovi, aj v Hriešnom tanci. V lete mám rada, keď si dám dole okná a vetrík na mňa fúka. Našťastie som nemala mikrospanok. Nahlas si pustím akčnú hudbu, vzduch, urobím si pauzu. Nedávno sme sa vrátili z Prahy. Boli sme dve herečky a ako náhle som pocítila únavu, tak som zastavila. Kecali sme aj cesta rýchlo ušla. Sme sa striedali.

Aké sú ženy za volantom?
Uznávam, že ženy sú opatrnejšie, viac rozmýšľajú. Ak ma pri parkovaní sledujú pohľady vodičov, tak ma to znervózňuje. Muži vo veľa veciach asi rýchlejšie reagujú. Poznám aj ženy, ktoré sú technickejšie. Raz som videla na aute nálepku: „Pozor jazdí žena. Ale aká!“ Páčilo sa mi to a už si ju chcela aj kúpiť, ale už som ju nikde nevidela. Škoda, bolo to zábavné....

Páčil sa vám dvojlitrový Nissan Qashqai + 2 s dvojlitrovým benzínovým motorom?
Dvojlitrový benzínový motor veľmi dobre reagoval na moju nohu a bolo cítiť, že ťah motora je super. Zvonku sa mi páčil dizajn, oblé tvary a bordová farba, ktorá bola výrazná a hodí sa viac pre ženy ako pre mužov. Kufor aj vnútorný priestor bol veľký a tým aj vhodný pre rodiny s deťmi. A na dovolenky je ako stvorené. Vyšší podvozok štvorkolky v horách a kopcoch nemá problém. Pohodlné boli aj kožené sedadlá s vyhrievaním, čo oceňujem hlavne v zime a mne vtedy býva často zima. Vnútorný interiér s chrómovými doplnkami a množstvom úložného priestoru a priečinkov mi vyhovoval a na výrazné podsvietenie veľkého displeja ukazovateľov sa naozaj dobre pozeralo. Dobrý zvuk autorádia dodalo autu šmrnc a pohodu za volantom. Bola som rada, že som si mohla takýto model bezpečného auta vyskúšať.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode