16" pneumatiky ContiWinterContact TS 850 v teste zimných plášťov ADAC oslnili celkovou vyváženosťou vlastností

02.10.2015 20:08

Pneumatika Continental ContiWinterContact TS 850 s rozmerom 205/55 R16 H zvíťazila v teste zimných plášťov vykonávanom spoločne autoklubmi ADAC (Nemecko), ÖAMTC (Rakúsko) a TCS (Švajčiarsko). Predviedla najvyváženejšie vlastnosti a získala najlepšie známky v hodnotení správania sa na vode, na snehu aj v miere opotrebenia. Víťazná pneumatika taktiež preukázala dobré reakcie na suchom povrchu a nízku spotrebu paliva. Z 19 testovaných zimných pneumatík od európskych, amerických a ázijských výrobcov, ktoré boli určené pre širokú škálu vozidiel od kompaktov po zástupcu vyššej strednej triedy, získali iba dve najvyššiu známku „dobrá“. Testovacím vozidlom bol VW Golf 7.

⦁    Pneumatiky ContiWinterContact TS 850 boli označené ako „dobré“ a zvíťazili v testoch ADAC, ÖAMTC A TCS dosiahnutím najlepších výsledkov hodnotenia vlastností na vode, na snehu a kilometrového priebehu; veľmi dobrý výkon podali aj na suchom povrchu

⦁    Iba dve z 19 testovaných zimných pneumatík v rozmere 205/55 R16 H boli ohodnotené ako „dobré“

⦁    Menšie prémiové zimné pneumatiky Continental s rozmerom 165/70 R14 T obsadili najvyššiu priečku v hodnotení vlastností na snehu aj suchom povrchu a zároveň zaznamenali veľmi dobré výsledky na vode


ContiWinterContact TS 850 s menším rozmerom 165/70 R14 T si v nabitom poli 16 pneumatík viedla výborne. Zvíťazila v hodnotení vlastností na snehu aj suchom povrchu, uznanie jej vyniesol aj výkon na vode, dobré známky potom získala na základe posúdenia kilometrového priebehu a spotreby paliva. Napriek o niečo horšie klasifikovanému správaniu na ľade, ktoré v tomto teste ovplyvňuje celkový výsledok, si táto prémiová zimná pneumatika vyslúžila druhé najlepšie hodnotenie „uspokojivé“. Testovacím vozidlom pre menšie pneumatiky bol VW Polo.
Portfólio rozmerov pneumatík ContiWinterContact TS 850 určených ráfikom o priemere 14" až 17" bolo pred nadchádzajúcou zimou ešte rozšírené. Špeciálne pre športové vozidlá napríklad Continental odporúča ContiWinterContact TS 850 P. Väčší „príbuzný“ plášťov ContiWinterContact TS 850 je tiež k dispozícii pre ráfiky s priemerom 16" až 20". Varianty určené špeciálne segmentu SUV sú označené písmenami „SUV“ ako v názve pneumatiky, tak priamo na jej bočnici.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode